Hoe online geld lenen?

Op de website van een bedrijf dat online kredieten verstrekt, kun je altijd een contactformulier invullen. Hier vul je de algemene zaken als je naam, adres, email en telefoonnummer in. In sommige gevallen kun je ook een tijdstip invullen wanneer je graag gebeld wilt worden.

Vaak krijg je de eerste werkdag nadat je je gegevens hebt ingevuld een belletje. Ze vragen dan bevestiging, ze willen dus weten of het telefoonnummer ook echt bij jou hoort. Soms wordt er in hetzelfde telefoongesprek een afspraak gemaakt voor bij het kantoor. Als je dit liever niet wilt, dan kan het volgende contact via de mail plaatsvinden.


Vaak worden de kredieten dan verstrekt via een wisseling van emails. Er wordt informatie toegestuurd waarin de looptijd, het leenbedrag en de rente staat.Vervolgens wordt een contract naar jou toegestuurd met hierin nog eens alle voorwaarden op een rijtje. Als je dit contract ondertekend dan is het enige wat je nog moet doen, het contract opsturen! Je hebt dan de lening afgesloten, er wordt jouw krediet verleend.