Waarom online?

Er zijn veel verschillende redenen waarop je kan besluiten om online geld te lenen.

We beginnen met een nadeel. Want hoewel het aantrekkelijk lijkt om online geld te lenen, zitten daar wel nadelen aan verbonden. Je krijgt soms niet het goede advies. Daarom is het verstandig om eerst goede research op internet te doen om de juiste lening te kiezen. Weeg de voordelen op tegen de nadelen? Pas dan moet je besluiten om online geld te lenen.


Maar er zijn ook vooral heel veel voordelen van online geld lenen. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje!

  • Het is gemakkelijk. Vanuit je luie stoel kun je een aanvraag indienen. Als er in de buurt geen bankkantoor aanwezig is, is het online aanvragen van een lening vaak gemakkelijker. Maar ook als je midden in een stad woont, is online geld lenen een goede manier van lenen!
  • Het is soms snel. Thuis een formulier invullen scheelt natuurlijk een ritje naar een kantoor. Bedenk wel dat dit ook een mogelijk nadeel kan zijn. Je moet namelijk niet te snel beslissen. Bedenk goed of je het geleende geld ook terug kunt betalen!
  • Er is meer kans op succes. Als je bij een bank wordt afgewezen, heb je vaak meer succes om de online goedgekeurd te krijgen. De kredietverstrekker namelijk zal op basis van jouw persoonlijkheid niet beslissen of hij een contract aan jou aanbiedt. Als je zonder spelfouten kunt typen heb je het contract vaak al binnen.
  • Het vergelijken van online kredietverstrekkers is veel gemakkelijker. Je kunt snel verschillende offertes aanvragen, waardoor je de voorwaarden snel en gemakkelijk kunt vergelijken.
  • De toegenomen concurrentie is nog een voordeel dat is ontstaan door de komst van het internet. Omdat de consument nu zo simpel kan vergelijken, is de concurrentie tussen de kredietverstrekkers alleen maar heviger geworden. Door de concurrentie moeten de kredietverstrekkers nu wel gunstige voorwaarden en rentes aanbieden.